Låna pengar med betalningsanmärkning

När man ansöker om lån så är de bästa förutsättningarna att få ett lån beviljat att man har en god kredithistorik och en fast inkomst. Det är dock lätt att dra på sig en betalningsanmärkning idag då hela processen för indrivning sker med automatik i dagens finanssystem och om man inte själv agerar direkt går det fort. ibland kan man få en betalningsanmärkning trots att man kan och vill betala, men man kanske har varit bortrest eller på annat sätt missat betalningsföreläggandet från Kronofogden.

En betalningsanmärkning ligger alltid kvar i minst 3 år men det är snarare skuldsaldot hos Kronofogden som är det viktigaste. Skuldsaldot hos Kronofogden visar på om man kan och vill betala sina skulder och för att kunna låna trots att man har en betalningsanmärkning behöver man ha ett skuldsaldo hos Kronofogden som är noll.

Att ansöka om krediter och lån hos finansbolag som kräver att det inte finns betalningsanmärkningar är både bortkastad tid och ibland även kostnader för ansökan, anger de i sina villkor eller på sin hemsida att man inte får ha några betalningsanmärkningar så ska man inte ansöka om lån hos dessa.

Det finns dock långivare som lånar ut även till personer med betalningsanmärkningar. I detta fall går det inte att använda gamla traditionella kreditmallar när man gör kreditprövningar. Istället får man se över låntagarens betalningsvilja på annat sätt och göra riskanalyser för varje enskilt ärende. Det kan även betyda att när man lånar med betalningsanmärkning kan man få betala en lite högre ränta för sitt lån.

Andra saker som långivaren beaktar är hur gammal betalningsanmärkningen är, om det är flera betalningsanmärkningar och om skulden som gav betalningsanmärkningen är till fullo betald.

Har man en god betalningsvilja, trots att man fått en betalningsanmärkning, och en fast inkomst som visar på att man har kapacitet att återbetala sitt lån finns det flera långivare som beviljar lån.

Olika typer av lån med betalningsanmärkning

Man kan få både bostadslån, privatlån, blancolån och snabblån beviljat trots att man har betalningsanmärkningar. Varje långivare har sina egna kreditbedömningsmodeller som de använder för att se om man kan få låna, hur mycket man kan få låna och vad kostnaden blir, räntan i detta fall, för att låna. En anmärkning är sällan något problem, om man har ett skuldsaldo som är 0 kr, men ibland kan det även fungera att låna om man har flera anmärkningar om man kan visa på att man nu har en ordnad ekonomi.

Om man har svårt att få lån på grund av betalningsanmärkningar så underlättar det betydligt om man lånar till något som man kan ha i säkerhet för lånet, exempelvis en bostad eller en bil. Om man har en medsökande som har en bra kreditvärdighet kan även det underlätta att få lån och likaså om man har en borgensman.

Om man söker ”Lån med betalningsanmärkning” på Internet så hittar man ett flertal företag som kan tänka sig att låna ut till personer med betalningsanmärkningar. Det är viktigt att man jämför villkor och kostnader för lånet mellan låneföretagen då räntan kan skilja ganska mycket mellan låneföretagen.

Lämna en kommentar