Låna pengar snabbt

Om man är i behov av att låna pengar snabbt så begränsas valmöjligheterna ganska mycket och det finns egentligen bara två sätt, om man inte har möjlighet att låna av vänner eller familj, att låna pengar snabbt.

Om man har någon värdesak som man kan använda som säkerhet för ett lån kan man vända sig till en pantbank. Dessa betalar ut lånet direkt i kontanter och har även rimliga kostnader för sina lån. Hos pantbanken har man 3 månader på sig att återbetala sitt lån och skulle man misslyckas med att lösa lånet i tid så slipper man problem med extra kostnader och indrivning utan man kan högst bli av med den säkerhet som man lånat på.

Pantbanker accepterar guld, klockor, mobiltelefoner, elektronisk utrustning, datorer, konst och andra värdesaker som säkerhet för lånet. Det som är viktigt är att den sak man har som säkerhet har ett värde på andrahandsmarknaden, både i relation till lånet men även att det finns ett intresse kring sakerna man lånar på. De flesta pantbanker har öppet till kl 18:00 under vardagar, vissa lite längre, och många har även öppet under lördagar.

Snabba lån

Om man inte har värdesaker att låna på så kan man ansöka om ett snabblån, eller mikrolån, smslån och mobillån som det även kallas. Detta är en relativt ny låneform som introducerades på den svenska marknaden år 2005 och fick sitt genombrott år 2006. Lånet väckte stor uppmärksamhet genom att man kunde skicka ett sms och direkt få lånet beviljat och därefter insatt på sitt konto inom 10 minuter. Det visade sig finnas ett behov för denna typ av lån på marknaden.

Med åren har dock regler och hanteringssättet för snabblån förändrats något. Man kan fortfarande ansöka om snabblån dygnet runt men utbetalning sker endast under långivarens öppentider. Ofta betalas lånet ut sent samma dag eller senast dagen efter att man gjort ansökan även om vissa fortfarande har snabba utbetalningar och betalar ut lånet inom några minuter.

Man kan oftast låna mellan 1000 kr upp till 5 000 kr. Det krävs ingen säkerhet för lånet med de flesta långivare kräver att man har inkomst och inte har några betalningsanmärkningar, undantag finns dock. Man ska även vara myndig och folkbokförd i Sverige för att kunna få ett snabblån.

Det finns även vissa låneföretag som har öppet sent varje vardag och även öppet på helger. Detta innebär att man kan låna pengar även efter kontorstid och få dessa utbetalda på kvällstid eller helger under förutsättning att man har samma bank som låneföretaget.

Ett snabblån vänder sig just till personer som har hamnat i en plötsligt uppkommen situation där de snabbt behöver tillgång till kontanter. Det kan handla om att dryga ut kassan till dess man får lön eller för att lösa en plötsligt uppkommen utgift. Lånet löper på 30 dagar och tanken bakom lånet är att det ska återbetalas i sin helhet i samband med att man får sin lön.

Kostnaderna för lånet varierar stort mellan olika långivare men ligger generellt på ganska höga belopp. Det är viktigt att man vet att man kan betala tillbaka lånet på förfallodagen för om man inte kan betala tillbaka lånet på förfallodagen tillkommer förseningsavgifter och kravkostnader vilket leder till att lånet i slutändan kan bli väldigt dyrt och även leda till betalningsanmärkning.

Lämna en kommentar